Turisti u Portugalu pali sa zida visokog 40 metara i poginuli: "Pokušavali su snimiti selfie"

Turisti u Portugalu pali sa zida visokog 40 metara i poginuli: "Pokušavali su snimiti selfie"
Foto:123rf

BRITANAC i Australka pokušavali su snimiti selfie na zidu iznad popularne portugalske plaže kada su pali s visine od 40 metara, javljaju mediji.

Britansko-australski par, 37-godišnja Louise Benson i 33-godišnji Michael Kearns, poginuli su nakon što su pokušali snimiti selfie na zidu iznad plaže Praia dos Pescadores u Ericeiri.

Ribari su pronašli njihova tijela u utorak ujutro na plaži, a mobitel kojim su pokušavali snimiti fotografiju pronađen je na dijelu zida. Lokalni kapetan Rui Pereira da Terra izjavio je: "Svi dokazi ukazuju na to da su pali dok su pokušavali snimiti selfie. Čini se da im je mobitel ispao, a oni su pali dok su ga pokušavali podići".

"Ugledao sam scenu iz horor filma"

Lokalni ribar izjavio je za portugalski Jornal de Noticias da je oko 06:30 sati po lokalnom vremenu na plaži ugledao "scenu iz horor filma": "Prvo smo mislili da neki ljudi spavaju na plaži, ali kad smo se približili ostali smo šokirani. Njihova tijela su bila u komadima".

Glasnogovornik australskog ministarstva vanjskih poslova izjavio je da vlasti pružaju podršku i pomoć Kearnsovoj obitelji. Britansko ministarstvo objavilo je sličnu izjavu te reklo da je u kontaktu s obitelji Louise Benson. Plaža Praia dos Pescadores popularno je odredište za turiste i surfere i nalazi se oko 40 kilometara od Lisabona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara