Turski ministar: Ljudski život važniji je od novca, ali Trumpu...

Turski ministar: Ljudski život važniji je od novca, ali Trumpu...
Foto: EPA

KOMENTARI Donalda Trumpa o ubojstvu Jamala Khashoggija pokazuju da će američki predsjednik zažmiriti na to bez obzira što pokaže istraga, rekao je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu.

Trump je u utorak obećao ostati "postojan partner" Saudijskoj Arabiji unatoč tome što je rekao da je saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman možda znao za planiranje Khashoggijeva ubojstva prošli mjesec.

Kritizirajući Trumpovo stajalište u kojemu se komercijalni dogovor s Rijadom stavlja ispred pravde, ministar vanjskih poslova rekao je da ljudski život treba imati prednost.

"Nije sve u novcu"

"Ta Trumpova izjava također znači: 'Bez obzira na to što se dogodi, on će zažmiriti.' To nije ispravan pristup. Nije sve u novcu", rekao je Cavusoglu turskoj redakciji CNN-a.

On je također rekao da SAD nije informirao Tursku o audiosnimci u vezi s Khashoggijevim ubojstvom, dan nakon što je turski list rekao da je CIA signalizirala Turskoj da ima snimku u kojoj je prijestolonasljednik naredio da se "ušutka Khashoggi".

Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je da zapovijed o Khashoggijevu ubojstvu dolazi s najviše razine saudijske vlasti, no vjerojatno ne od kralja Salmana, nego od Salmanova nasljednika i de facto vlastodršca princa Mohameda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara