Turski tinejdžer policiji priznao ubojstvo armenskog novinara Dinka

ORGUN SAMAST, tinedjžer uhićen pod sumnjom da je ubio tursko-armenskog novinara Hranta Dinka, navodno je policiji priznao zločin, navode izvori turskog tužiteljstva.

Istanbulska policija privela je na ispitivanje sedmero muškaraca osumnjičenih u slučaju ubojstva tursko-armenskog novinara Hranta Dinka.

Glavni osumnjičenik, Ogun Samast, uhićen je nakon što ga je njegov otac identificirao na osnovu televizijskih snimki napravljenih u blizini mjesta zločina.

Dink je ustrijeljen usred bijela dana, odmah ispred svog ureda u Istambulu. Razlog ubojstva vjerojatno leži u tome što je Dink napisao velik broj kontroverznih članaka o masovnim pokoljima Armenaca koje su za vrijeme prvog svjetskog rata počinile turske vojne snage.

Glavni osumnjičeni za umorstvo, tinejdžer Ogun Samast, uhićen je dan nakon Dinkove smrti, u gradu Samsunu. Kod sebe je imao pištolj kojim je počinjen zločin. Vjerojatno je bio na putu iz Istanbula u svoj rodni grad Trabzon.

Ostalih šest osumjičenika privedeno je u Trabzonu i avionom prevezeno u Istanbul. O tim osobama policija još nije priopćila nikakve detalje, prenosi BBC, ali drugi izvori navode da se među njima nalazi Yasin Halal, koji je 2004. godine proveo 11 mjeseci u zatvoru zbog bombaškog napada na "McDonaldsov" restoran.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara