Tužiteljstvo će zatražiti sudsku predistragu u "slučaju Kurjak" i smrti rodilje

ZAGREBAČKO Županijsko državno odvjetništvo do kraja bi siječnja od suda trebalo zatražiti provođenje istražnih radnji o navodnim zlouporabama jajnih stanica u umjetnim oplodnjama u privatnim klinikama Asima Kurjaka i Općoj bolnici Sveti Duh, te smrti rodilje u toj bolnici.

´Županijsko državno odvjetništvo vjerojatno će za desetak dana formalno od zagrebačkog Županijskog suda ići sa prijedlogom za provođenje istražnih radnji u slučaju zlouporabe jajnih stanica i smrti rodilje Dragice Ivankić´, potvrdio je Hini zagrebački županijski državni odvjetnik Krunoslav Canjuga.

Objasnio je da je riječ o predistražnom postupku u kojem bi se trebale utvrditi još neke činjenice, a tek nakon toga tužiteljstvo će odlučiti hoće li od suda zatražiti i pokretanje istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Canjuga je kazao da se nastavlja kriminalistička obrada i predistraga pokrenuta lani nakon što su neki mediji, pozivajući se na tvrdnje nekih Kurjakovih pacijentica, objavili da je Kurjak omogućavao postupke u kojima su pacijenticama bez njihova pristanka uzimane jajne stanice koje su potom bile oplođene i usađene drugim ženama.

Rodilja Dragica Ivankić umrla je krajem siječnja prošle godine prilikom poroda u zagrebačkoj Općoj bolnici Sveti Duh.

Unatoč mišljenjima nekoliko stranih liječničkih komora, povjerenstvo Hrvatske liječničke komore utvrdila su da dvojica ginekologa koji su porađali 34-godišnju rodilju nisu kriva za njezinu smrt.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara