Tužiteljstvo u Vukovaru ispituje mogućnost počinjenja kaznenog djela pri isključenju srpskog dječaka

TUŽITELJSTVO će ispitati ima li elemenata kaznene odgovornosti osoba koje su na vukovarskom nogometnom turniru 14-godišnjem dječaku zabranile sudjelovanje zbog njegove srpske nacionalnosti, doznaje se u Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Ispitati ćemo je li počinjeno kazneno djelo u incidentu kada je Organizacijski odbor Memorijalnog nogometnog turnira vukovarskih branitelja, odigranog prošloga vikenda, onemogućio nastup na turniru dječaku, članu nogometne škole "Mali Vukovarac", jer je srpske nacionalnosti, potvrdio je Hini vukovarski općinski državni odvjetnik Zlatko Jarić.

"Slučaj je trenutno predmet kriminalističke obrade policije, a hoće li biti elemenata za nečiju kaznenu odgovornost znat će se početkom idućeg tjedna", rekao je Jarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko srijemske županije na današnjoj je sjednici odbacila, kako kažu, tendenciozne natpise u tisku koji se ovih dana vode protiv stradalničkih udruga grada Vukovara u vezi skandala na nogometnom turniru.

Tvrde da ta, kako kažu, nepotrebna događanja netko politizira i koristi u cilju prikupljanja političkih poena da bi se kriminalizirala stajališta stradalnika iz Domovinskog rata i bacila u stranu vukovarska svakodnevnica.

Ističu kako je cijeli slučaj prebačen na stradalničke udruge iako su organizatori turnira bili Hrvatski nogometni savez, Županijski nogometni savez, grad Vukovar i HNK Vukovar 91.

Zabranu sudjelovanja dječaka na nogometnom turniru samo zbog njegove srpske nacionalnosti do sada su, među ostalim, osudili predsjednik države, premijer, Ministarstvo branitelja, Savjet za nacionalne manjine i HDZ.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara