Tuzlanske vlasti se usprotivile, ne žele migrante

Tuzlanske vlasti se usprotivile, ne žele migrante
Ilustracija: Robert Anic/PIXSELL

ŽUPANIJSKE vlasti u Tuzli odbile su dati suglasnost za smještaj migranata na području ove županije, dok su žitelji većinskih hrvatskih mjesnih zajednica kod Tuzle prosvjedovali zbog najave državnih vlasti da će novi kamp za migrante tijekom zime smjestiti upravo u njihovo susjedstvo.

Kako su izvijestili iz Skupštine Tuzlanske županije, zastupnici su jednoglasno na današnjoj hitnoj sjednici odbili prijedloge da se vojarna u mjestu Ljubače i prostorije rudnika u mjestu Bukinju pretvore u objekte za smještaj migranata.

Pojašnjeno je kako zastupnici ne prihvaćaju ni jedan prijedlog koji nije usuglašen s lokalnom zajednicom, gradonačelnicima, načelnicima i Vladom Tuzlanske županije o smještaju migranata u ovoj županiji.
Stanovnici nekoliko tuzlanskih mjesnih zajednica prosvjedovali su u četvrtak zbog najave da bi se migranti mogli smjestiti na području ove županije.

Lokalni hrvatski dužnosnici u Tuzli i Živinicama usprotivili su se nedavno najavama predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića da bi se novi centar za migrante tijekom zime mogao otvoriti u mjestu Ljubačama kod Tuzle. Pozvali su vlasti na državnoj razini da promijene odluku o lokaciji za smještaj migrantskih centara te da budu izvan naseljenih mjesta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara