Tvrta b4b započela projekt informatizacije poslovanja Telekoma Crne Gore

b4b d.o.o., najveća regionalna SAP konzalting tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, objavljuje da je 15. siječnja 2003. startao Projekt implementacije integriranog informacijskog sustava SAP u Telekom Crne Gore.
 
Ovaj projekt je treći u nizu projekata implementacije SAP rješenja na području telekomunikacija koje je ova zagrebačka tvrtka realizirana u posljednje dvije godine.
Hrvatski Telekom i BH Telecom bile su reference s kojima je b4b ostvario primat na međunarodnom natječaju za dobijanje projekta uvođenja SAP-a u Telekom Crne Gore.

Projekt je strateški usmjeren na integracija poslovnih procesa i tehnologije radi unapređenja i jasnog definiranja poslovnih procesa s ciljem donošenja najboljih poslovnih odluka koje će omogućiti transparentnost informacija i mogućnost planiranja i kontrole poslovanja.
   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Projekt obuhvaća nabavu i implementaciju licenci i konzalting za sljedeće module: FI – financijsko računovodstvo, CO – Kontroling, MM – Upravljanje materijalima,  SD – Prodaja i distribucija, te HR – Upravljanje ljudskim resursima.
Planirani rok za završetak projekta je 31.10.2003. godine, a produkcija je najavljena za 01.10.2003.

Telekom Crne Gore je trenutno jedini operater na području telekomunikacija u Crnoj Gori koji je u skladu s liberalizacijom crnogorskog tržišta  pokrenuo sustav proširenja proizvoda i usluga, promjene tarifnog sustava te kontinuirano ulaganje u mrežu, čime se nastoji krajnjem korisniku osigurati što kvalitetnija i pristupačnija usluga.
Trenutno Telekom Crne Gore ima oko 190.000 korisnika u segmentu fiksne telefonije.. 
Cilj reorganizacije je spremno dočekati dolazak konkurencije, a u tom smislu poboljšanje i unapređivanje integriranog informacijskog sustava uvođenjem najbolje svjetske prakse preko implementacije SAP rješenja, predstavlja jedan od važnijih elemenata.
Sasvim sigurno, ono će se odraziti i na uspješnu realizaciju privatizacije koja treba osigurati Telekomu Crne Gore jakog strateškog partnera.
Na putu Telekoma Crne Gore od monopoliste do tržišnog lidera uvođenje SAP sustava je važna okosnica napretka ove kompanije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara