Tvrtka "Vogon" specijalizirana za web rješenja po sustavu "ključ u ruke"

TVRTKA "Vogon" nastala je u Rijeci krajem prošle godine okupljanjem Windows administratora, web developera i multimedijskih stručnjaka.

Otkupili su cjelokupni Internet dio tvrtke "Studio 4plus" te tako preuzeli i sve njihove web hosting i web design korisnike (ukupno preko 1200). Na taj način postali su i vlasnici Internet tržne marke Averi.

Poslovna strategija tvrtke temelji se na cjelokupnom asortimanu web usluga za male i srednje tvrtke, a specijalizirani su za web rješenja po sustavu "ključ u ruke". Glavne djelatnosti su web hosting, web design, web development te usluge administracije poslužitelja i mreža. U skladu sa time, zakupili su 4 Dell poslužitelja koji u potpunosti pokrivaju sve poslužiteljske zadaće (DNS, web, FTP, mail, MS SQL…). Orijentirani su na najsuvremeniju Microsoft tehnologiju, pa napominju da su svi poslužitelji upogonjeni Windows 2003 server SE operativnim sustavom.

Na njihovim korporacijskim stranicama (http://www.vogon.hr) mogu se naći detalji naših ponuđenih usluga, a oni bi izdvojili slijedeće, kao posebno zanimljive široj javnosti:

1. Njihovi Windows hosting paketi su definitivno najkompletniji ponuđeni hosting paketi u Hrvatskoj, a po najnižoj cijeni! Svi korisnici uživaju podršku za FTP, ASP, ASP.NET, ODBC, DSN, FP 2002 ekstenzije, Perl, WAP, CDONTS, jMail, ASP simple upload, Windows media, antispam zaštitu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Napominju da svi korisnici imaju pristup Control panelu, user-friendly aplikaciji za samostalno administriranje svih aspekata svog hosting paketa, praćenju zauzeća prostora na disku, praćenju potrošnje bandwitha te pristup trouble ticketing sustavu. Originalna korištena aplikacija je Hosting controller, najbolja aplikacija te vrste za Windows platformu, sa čijim su proizvođačem pred potpisom ugovora o prevođenju na hrvatski, slovenski i srpski jezik te generalnom zastupanju za područje Hrvatske, Slovenije, BiH, SiCG i Makedonije.

3. Posebno ističu da su implementirali MS SQL 2000 SP3 poslužitelj, koji je u završnoj fazi testiranja. Od 01. veljače MS SQL će biti u komercijalnoj ponudi po cijeni od samo 600,00 kn godišnje, a svi njihovi postojeći korisnici dobit će ga na korištenje potpuno besplatno do kraja njihovog sadašnjeg zakupa.

4. Kao izuzetno povoljnu opciju za male tvrtke i webmastere, izdvajaju njihov PARTNER program, koji po izuzetno povoljnim uvjetima omogućava pokretanje samostalnog hosting poslovanja. Na taj način namjeravaju pokriti cjelokupno tržište sustavom zastupnika i resellera, od kojih za sada ističu "Zvon" (http://www.zvonce.com) i "Linknet" (http://www.linknet.hr) za područje Zagreba, "Kvarner Express" (http://www.kvarnerexpress.com) za područje Dalmacije te "Croinfo" (http://www.croinfo.info).

w
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara