U ´3. MAJU´ PORINUT TANKER za libijskog naručitelja

U riječkome Brodogradilištu ´3. maj´ danas je u more porinut tanker za libijskog naručitelja za prijevoz kemikalija, nafte i naftnih prerađevina, vrijedan 27,3 milijuna dolara i nosivosti 47.300 tona.L

Radovi na brodu trebali bi završiti u srpnju ove godine, kada bi brod trebalo i isporučiti libijskome naručitelju - tvrtki ´Cambridge Shiping and Trading Co´.

Isporuka tankera kasnit će šest mjeseci, pa zbog produženog roka izgradnje Brodogradilište ´3. maj´ mora smanjiti cijenu, to jest platiti oko dva milijuna dolara ´penala´, rekao je tehnički direktor ´3. maja´ Edi Kučan.

Dodao je da dio ´penala´ naručitelj broda ipak neće naplatiti jer je zadovoljan njegovom kvalitetom.

Brodogradilište ´3. maj´ gradit će još četiri takva tankera, dva za istog libijskog naručitelja, a dva za tvrtku ´Uljanik - Plovidba´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kučan je ocijenio da će serijska izgradnja tih tankera smanjiti troškove njihove izgradnje i rokove isporuke.

Dodao je da u knjizi narudžaba ´3. maja´ ima sedam brodova.

Kašnjenje izgradnje brodova u ´3. maju´ se smanjuje i očekujemo da će Brodogradilište uskoro izići iz poslovnih poteškoća, rekao je Kučan.

Danas porinuti tanker, pod radnim nazivom ´Gradnja 676´, dugačak je 182 metra, širok 32, a visok 17 metara. Pokreće ga pogonski stroj snage 8310 kw, a razvija brzinu od 14,6 čvorova.

Nakon porinuća, na isti je navoz položena kobilica za izgradnju tankera za prijevoz kemikalija za njemačku tvrtku ´Vierte Buettner Schiffahrtsgesellschaft MBH and CO. KG´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara