U "3. MAJU" PORINUT TANKER ZA PRIJEVOZ NAFTE I KEMIKALIJA - NARUČITELJ "ULJANIK PLOVIDBA"

Tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija, čiji je naručitelj "Uljanik plovidba" iz Pule, porinut je danas u riječkom brodogradilištu "3. Maj". Duljina tankera je 182,5 metra, širina 32,2 metra, nosivost 47.300 tona, a pogonski stroj je snage 8.310 kilovata.

Proizveden je u tvornici motora i dizalica u "3. Maju", te je prvi od dva broda ugovorena za "Uljanik plovidbu" i četvrti od sedam istovjetnih ugovorenih brodova, za više naručitelja, od kojih su dva isporučena, a treći će biti isporučen krajem lipnja.

Danas porinuti tanker trebao bi biti predan krajem ove godine.

Predsjednik Uprave "3. Maja", Gvozden Rukavina, kazao je da je cijena ovog broda 29 milijuna američkih dolara, te istaknuo da je brod porinut tjedan dana prije roka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U knjizi narudžbi riječkog brodogradilišta do godine 2008. je 18 brodova.

Generalni direktor "Uljanik plovidbe" Dragutin Pavletić rekao je da je ova kompanija odlučila obnovu flote izvesti u hrvatskim brodogradilištima, a do sada su izgrađena dva broda u Uljaniku i u Puli.

"Investicijski ciklus od 105 američkih dolara za obnovu flote, izgradnjom dva tankera u '3. Maju' bit će dovršen", rekao je Pavletić.

(Hina) xdsil ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara