U akciji "Autor 4" MUP oduzeo 40 PC-a i oko 15 tisuća CD-ova

U akciji "Autor 4" MUP oduzeo 40 PC-a i oko 15 tisuća CD-ova
ČETRDESET PC-a s pripadajućom opremom i oko 15 tisuća piratskih CD-ova čija se vrijednost procjenjuje na više od 4,5 milijuna kuna, privremeno je oduzeto u akciji "Autor 4" Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), tijekom koje je pretraženo 44 stanova i drugih prostora.

Veći dio privremeno oduzetih CD-ova su PC igre, programi, glazba i filmovi, a njih oko pet posto su prazni i na njih se tek trebao presnimavati piratski sadržaj, priopćio je danas MUP.

Akcija "Autor 4" započela je 18. prosinca na području 13 policijskih uprava. Njome je bilo obuhvaćeno 50 osoba koje su se bavile distribucijom piratskih proizvoda na Internetu. MUP je uz pomoć internet service-providera (ISP) i Hrvatskih pošta provjeravao prikupljene informacije i utvrđivao identitet pošiljalaca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše je CD-ova zaplijenjeno u zagrebačkoj Policijskoj upravi (5004), te u primorsko-goranskoj (2423), sisačko-moslavačkoj (1549) i brodsko-posavskoj (1421).

U akciji, provedenoj u koordinaciji s Hrvatskom diskografskom udrugom, sudjelovalo je oko 150 policijskih službenika.

Uslijedit će analiza i vještačenje privremeno oduzetih predmeta, nakon čega se očekuje podnošenje kaznenih prijava protiv oko 50 osoba, zbog osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo nedopuštene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača, opisano i kažnjivo u članku 230. Kaznenog zakona RH, stoji u priopćenju MUP-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara