U Bangladešu djevojčica nasmrt izbičevana zbog afere s oženjenim muškarcem

Ilustracija: AFP

ČETIRI osobe, među kojima je bio i muslimanski duhovnik, su uhićene u Bangladešu zbog povezanosti sa smrću 14-godišnjakinje koja je bila javno izbičevana.

Djevojčica je optužena za ljubavnu vezu s oženjenim muškarcem, a kazna ju je stigla po muslimanskom "šerijatskom" zakonu. Članovi obitelji djevojčice Hene Begum su rekli da je kaznu potvrdilo seosko vijeće sastavljeno od starijih članova zajednice i duhovnih vođa. Zbog navodne veze s oženjenim rođakom, djevojčica je kažnjena sa 80 udaraca bičem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretukli je i članovi obitelji oženjenog muškarca

Navodno su i članovi obitelji oženjenog muškarca pretukli djevojčicu dan prije nego je dobila "presudu" seoskog vijeća. "Njezina obitelj je rekla su je odvezi u bolnicu nakon incidenta te je preživjela još samo šest dana. Seosko vijeće je od njezina oca tražilo i da plati kaznu od otprilike 700 dolara", kazao je regionalni šef policije Shahidur Rahman.

Još nije točno utvrđen uzrok smrti djevojčice. "Još čekamo nalaz obdukcije. U međuvremenu tražimo još 14 osoba povezanih s ovim incidentom, među kojima i lokalnog učitelja", kazao je Rahman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara