U Beču UN obilježio 60. godišnjicu oslobađanja Auschwitza

Ujedinjeni narodi su u ponedjeljak u svom sjedištu Beču obilježili 60. godišnjicu oslobođenja koncentracijskog logora Auschwitz.

Na ceremoniji je oko 200 predstavnika UN-a odalo počast žrtvama, a diplomati su međunarodnu zajednicu pozvali da osigura da se užasi nacističkog holokausta nikada više ne ponove.

Stalni francuski predstavnik pri UN-u Patrick Villemur u Beču je istaknuo da su Ujedinjeni narodi ustanovljeni kada je svijet postao svjestan razmjera užasa nacističkih koncentracijskih logora.

Ruski diplomat pri UN-u Grigorij Berdenikov je podsjetio da su koncentracijski logor Auschwitz oslobodile sovjetske postrojbe, dodavši da će se u cijelom svijetu ubojstvo šest milijuna Židova od strane nacista i dalje pamtiti kao užasan zločin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski predstavnik pri UN-u u Beču, Peter Redmond Jenkins, je rekao da samo u uskoj suradnji svijet može okončati genocid "gdjegod bi se mogao dogoditi".

Izraelski diplomat Israel Michaeli je rekao da će židovska država zauvijek nositi ožiljke holokausta. "Svaki naraštaj mora paziti da se takvo zlo više nikada ne dogodi", istaknuo je.

(Hina) xakoz ynab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara