U Beogradu počelo suđenje šestorici optuženih za zločin na Ovčari

PRED vijećem Specijalnog suda za ratne zločine u utorak je počelo suđenje šestorici optuženih za ratni zločin na Ovčari kod Vukovara 1991. godine, odnosno ubojstvo najmanje 192 hrvatska ratna zarobljenika.

Optuženi su tadašnji zapovjednik Teritorijalne obrane Vukovara Miroljub Vujović (41), njegov zamjenik Stanko Vujanović (45), te Jovica Perić (39), Mirko Vojinović (65), Ivan Atanasijević (43) (koji se ranije zvao Ivica Husnik), Predrag Madžarac (33) i Milan Vojnović (56), dok je Mirko Vojinović (65) zvani Ćapalo, koji je bio četvrtooptuženi, preminuo u ponedjeljak ujutro u novosadskoj bolnici, od posljedica povreda koje je zadobio krajem siječnja, kad je pokušao samoubojstvo skokom s trećeg kata bolnice.

Suđenje je počelo sat i pol nakon zakazanog vremena jer je trebalo, kako je priopćeno novinarima, otkloniti tehničke probleme.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenju su nazočni, među ostalima, Vesna Teršelić sa zagrebačkih Mirovnih studija, te Nataša Kandić, direktorica beogradskog Fonda za humanitarno pravo, ali i članovi Odbora za zaštitu Veselina Šljivančanina, koji je za isti zločin optužen u Den Haagu.

(Hina) xttag ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara