U Bjelovaru osuđena majka koja je usred noći ubola sina kuhinjskim nožem

U Bjelovaru osuđena majka koja je usred noći ubola sina kuhinjskim nožem
Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

BJELOVARSKI sud osudio je majku četvero djece koja je u siječnju ove godine, oko 4 ujutro u obiteljskoj kući, kuhinjskim nožem ubola malodobnog sina s kojim se prije toga posvađala, javlja Podravski

Općinski sud u Bjelovaru majku je osudio na pet mjeseci uvjetnog zatvora. 

Kako stoji u kaznenom nalogu koji je sud potvrdio, majka je “oko 4 sata ujutro u obiteljskoj kući, u cilju da tjelesno povrijedi svog sina, ubola ga kuhinjskim nožem u predjelu lijevog ramena, uslijed čega je sin zadobio tjelesnu ozljedu u vidu ubodne rane promjera jednog centimetra uz manji krvni podljev”.

Sud je majku osudio na uvjetnu zatvorsku kaznu jer je, kako se navodi, nedvojbeno dokazano da je “drugoga tjelesno ozlijedila, a kazneno djelo je počinjeno prema bliskoj osobi, čime je počinila kazneno djelo protiv života i tijela – tjelesnom ozljedom”.

Na kazneni nalog osuđena majka može uputiti prigovor, ali nije poznato hoće li to učiniti. Ako ne učini, nalog će postati pravomoćan. U tom slučaju, uvjetna kazna može joj se zamijeniti zatvorskom ako u roku od godinu dana počini slično kazneno djelo. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara