U Britaniji osuđeno pet članova međunarodnog lanca pedofilije

Screenshot: SkyNews

ZBOG sudjelovanja u međunarodnoj pedofilskoj mreži koja je nad dvoje djece iz Velike Britanije i jednim djetetom iz Australije počinila grozne zločine, osuđena su četiri muškarca, te jedna žena, javlja Sky News.

"Vođi" skupine, 37-godišnjem Robertu Hathawayu iz Portsmoutha određeno je služenje 12-godišnje zatvorske kazne, dok će njegova partnerica Melisa Noon, 30-godišnjakinja, u zatvoru provesti četiri godine.

Policija na računalima otkrila 14 tisuća fotografija, 300 video snimki

Istraga o petorci pokrenuta je nakon dojave australskih vlasti koje su otkrile sličnu skupinu koja je zlostavljala najmanje jedno dijete.

Policija je na računalima pronašla oko dvije tisuće zapisa o chatu između sumnjivaca, otkriveno je i 14 tisuća nepoćudnih fotografija djece, kao i 300 video snimaka o njihovom zlostavljanju.

Na šestotjednom suđenju saznalo se kako je dotični par zajedno s još tri muškarca, 42-godišnjim Stepehneom Fraserom iz Cambridgea, 29-godišnjim Simonom Hiltonom iz sjevernog Londona i 38-godišnjim Leejem Parsonom zlostavljao dvoje male djece u Engleskoj, a skupina je kao paravan za svoja nedjela koristila internetsku stranicu za nudiste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njihovi zločini uključuju silovanje i seksualni napad, kao i tjeranje djece na sudjelovanje u "golom Twisteru" i hrvanju.

Fotografirali i snimali silovanja i zlostavljanja žrtvi, pa distribuirali taj materijal

Sudac je Hathawayu rekao kako nimalo ne sumnja da je upravo on postavio pravila o iskorištavanju dvoje nedužne djece koja su mu služila samo kao seksualne igračke.

Optuženici su žrtve, od kojih je jedna bila stara svega četiri godine sistemski silovali i seksualno zlostavljali, a sve to podrobno je dokumentirano tisućama fotografija i video zapisa, od kojih su neki dugački i po 52 minute. Taj materijal putem interneta dalje je distribuirao upravo Hathaway.

On i njegova partnerica Noon s preostalom su se trojicom upoznala preko interneta. Fraser i Hilton služit će četverogodišnje zatvorske kazne, a Parson je osuđen na tri godine. Svih petero mora se upisati u registar seksualnih prijestupnika, a sva zaplijenjena računalna i fotografska oprema koja je korištena u gnjusnim zločinima uništit će se.

Inspektorica Victoria Dennis rekla je da je ovaj slučaj zlostavljanja najgori slučaj na kojem je ikad radila, a u međunarodnom krugu pedofila sudjelovalo je 35 počinitelja, od kojih ih je osuđeno još četiri, a izricanje kazne održat će se u siječnju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara