U Brodsko-posavskoj županiji oko 30 posto glasova listi koju predvodi HSS i onoj HDZ-a

PREMA prvim neslužbenim i privremenim rezultatima na izborima za Županijsku skupštinu Brodskoposavske županije vodi koalicijska lista HSS-SDP-HNS-DSSR sa osvojenih oko 30 posto glasova i 19 vijećničkih mandata, a druga je lista HDZa s nešto manje od 30 posto glasova i 18 vijećničkih mandata

U Županijsku skupštinu ući će i kandidat s liste HSP-a koja je osvojila oko 10 posto glasova i šest vijećničkih mjesta, slijedi lista Hrvatskog bloka s osvojenih devet posto glasova i pet vijećničkih mjesta. Lista HSLS-a osvojila je oko šest posto glasova i pripast će joj tri vijećnička mjesta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvim podacima izborni prag nisu prešle Nezavisna županijska lista Josipa Mikšića, Hrvatske stranke umirovljenika, Demokratskog centra, Hrvatskog istinskog preporoda i Liberalne stranke.

Na izborima za Gradsko vijeće Slavonskog Broda najviše glasova 24,5 posto osvojila je koalicijska lista SDP-HNS-HSS-DSSR ili osam vijećničkih mandata. Šest mandata osvojila je koalicijska lista HDZ-HKDU-HPS-a sa 18 posto glasova, Hrvatski blok i Hrvatski demokršćani osvojili su oko 16 posto glasova i pet vijećničkih mjesta. Po tri mjesta osvojili su HSLS sa 11 posto i HSP s 10 posto glasova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara