U Brodsko-posavskoj županiji oko 30 posto glasova listi koju predvodi HSS i onoj HDZ-a

PREMA prvim neslužbenim i privremenim rezultatima na izborima za Županijsku skupštinu Brodskoposavske županije vodi koalicijska lista HSS-SDP-HNS-DSSR sa osvojenih oko 30 posto glasova i 19 vijećničkih mandata, a druga je lista HDZa s nešto manje od 30 posto glasova i 18 vijećničkih mandata

U Županijsku skupštinu ući će i kandidat s liste HSP-a koja je osvojila oko 10 posto glasova i šest vijećničkih mjesta, slijedi lista Hrvatskog bloka s osvojenih devet posto glasova i pet vijećničkih mjesta. Lista HSLS-a osvojila je oko šest posto glasova i pripast će joj tri vijećnička mjesta.

Prema prvim podacima izborni prag nisu prešle Nezavisna županijska lista Josipa Mikšića, Hrvatske stranke umirovljenika, Demokratskog centra, Hrvatskog istinskog preporoda i Liberalne stranke.

Na izborima za Gradsko vijeće Slavonskog Broda najviše glasova 24,5 posto osvojila je koalicijska lista SDP-HNS-HSS-DSSR ili osam vijećničkih mandata. Šest mandata osvojila je koalicijska lista HDZ-HKDU-HPS-a sa 18 posto glasova, Hrvatski blok i Hrvatski demokršćani osvojili su oko 16 posto glasova i pet vijećničkih mjesta. Po tri mjesta osvojili su HSLS sa 11 posto i HSP s 10 posto glasova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara