U BRUXELLESU POČELA KONFERENCIJA MINISTARA PRAVOSUĐA

Ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ingrid Antičević Marinović na čelu hrvatskoga izaslanstva sudjeluje u radu ministarske konferencije za pravosuđe i unutarnje poslove Europske unije što je u petak počela u Bruxellesu.

Konferencija će se baviti suradnjom europskih zemalja, posebno zemalja jugoistočne Europe, na području borbe protiv organiziranog kriminala usklađivanjem zakonodavstva, harmoniziranjem djelovanja policije, osobito granične policije, carine, državnog odvjetništva i sudstva.

Pod predsjedanjem talijanskih ministara pravosuđa i unutarnjih poslova jer Italija trenutačno predsjeda Europskom unijom, ovaj je skup nastavak Londonske konferencije održane u studenome 2002. i Solunske konferencije iz svibnja ove godine.

U usporedbi s ostalim zemljama, kaže se u priopćenju ministarstva pravosuđa, Hrvatska je vodeća zemlja regije na području izgradnje institucija i zakonodavstva za borbu protiv organiziranog kriminala, a u određenim segmentima svoja iskustva može prenijeti i na susjedne zemlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara