U četvrtak nastavak suđenja za zločin na Ovčari

U Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu u četvrtak i petak se nastavlja suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari kod Vukovara 1991. godine.

Za ubojstvo najmanje 192 ratna zarobljenika na Ovčari optuženo je 16 pripadnika bivše Teritorijalne obrane Vukovara i pripadnika paravojne postrojbe "Leva Supoderica", koju je 1991. godine u Šidu osnovala Srpska radikalna stranka haaškog optuženika Vojislava Šešelja.

Optužnica tereti nekadašnjeg zapovjednika Teritorijalne obrane Vukovara Miroljuba Vujovića i njegovog zamjenika Stanka Vujanovića da su organizirali i naredili ubojstvo i mučenje 192 ratna zarobljenika iz vukovarske bolnice. U ubijanju ratnih zarobljenika, prema optužnici, sudjelovali su pripadnici TO, optuženi Jovica Perić, Ivan Atanasijević, Milan Vojnović, Predrag Madžarac, te Milan Lančužanin, Marko Ljuboja, Predrag Milojević, Vujo Zlatar, Goran Mugoša, Đorđe Šošić, Miroslav Đanković, Slobodan Katić, Nada Kalaba i Predrag Dragović.

Svi optuženi u svojim su obranama negirali da su počinili zločin za koji su optuženi.

Suđenje će u četvrtak će biti nastavljeno ispitivanjem novih svjedoka koje je predložilo Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine, te sudsko vijeće. Dosad je na suđenju, koje je započelo u ožujku prošle godine, pred Specijalnim sudom svjedočilo 46 svjedoka, među kojima su dva svjedoka pokajnika, te nekoliko svjedoka iz Hrvatske, koji su preživjeli zločin na Ovčari.

(Hina) xttag ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara