U četvrtak počinje suđenje interventnom policajcu Danijelu Fištroviću

PRED sudskim vijećem Općinskog suda u Bjelovaru u četvrtak počinje suđenje interventnom policajcu Danijelu Fištroviću kojeg se tereti za uporabu prekomjerne sile odnosno nanošenje teških tjelesnih ozljeda 22-godišnjem Josipu Matiću koji je uslijed ozljeda preminuo na zagrebačkom KBC-u Rebro.

Josip Matić je mladić iz Brezovca kojeg je 23. prosinca prošle godine pretukao 34-godišnji interventni policajac PU bjelovarsko-bilogorske Danijel Fištrović. Nakon što su policajci zaustavili "Golf" koji je vozio Alen Remenar, a u kojem su se kao putnici nalazili braća Josip i Stjepko Matić, došlo je do sukoba između Fištrovića i Josipa Matića.

Josipov brat Stjepko za Index je rekao da ne bi "htio razgovarati o tome" već je samo potvrdio da će kao svjedok sudjelovati na suđenju.

Prema istražnom zahtjevu, Fištrović je Matića udario zatvorenom šakom u glavu. To je učinio nakon što je Matić izašao iz "Golfa" u kojem se nalazio na suvozačevom mjestu. Nakon što ga je Fištrović udario, Matić je udario u otvorena automobilska vrata, a nakon toga pao na asfalt. Zadobio je prijelom lijeve sljepoočne kosti te je došlo do krvarenja i edema mozga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesretni je Matić pao u komu te je prevezen u Klinički bolnički centar Rebro u Zagrebu gdje je nakon nekoliko dana ležanja u moždanoj komi preminuo.

Tragični događaj se zbio na parkiralištu u Ulici Ivana Viteza Trnskog u središtu Bjelovara oko 1.50 sati ujutro, a prema nekim informacijama mladići u "Golfu" bili su pijani te su provocirali policajce. Prema drugoj verziji, Matić je napadnut bez razloga. Što se uistinu dogodilo trebalo bi biti jasnije nakon završetka sudskog postupka koji prekosutra počinje u Bjelovaru.

I.K.
Foto: Index arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara