KORONAVIRUS U SVIJETU

U Crnoj Gori broj novooboljelih pada peti dan zaredom

U Crnoj Gori broj novooboljelih pada peti dan zaredom
Ilustracija: EPA

BROJ novozaraženih koronavirusom u Crnoj Gori u konstantnom je padu od 3. travnja kada je zabilježen najveći broj slučajeva obolijevanja u jednom danu – 37, priopćio je crnogorski Institut za javno zdravlje.

U zadnja 24 sata registrirana su tri nova slučaja zaraženih, a testirano je ukupno 167 osoba. Jučer je od 315 testiranih koronavirus potvrđen kod 8 osoba.  

Ipak, crnogorske zdravstvene vlasti smatraju da je rano za opuštanje.  

"Ovo je već četvrti ili peti dan zaredom da bilježimo manje slučajeva i situacija je takva da će netko pomisliti da smo uspjeli u svom naumu i suzbili širenje epidemije. Ne smijemo se opuštati i ići za valom optimizma koji se trenutno bilježi“, priopćio je epidemiolog iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore Senad Begić.

Đukanović kaže da su mjere opravdane

U Crnoj Gori su od 17. ožujka, kada je zabilježen prvi slučaj, do danas potvrđena 252 slučaja zaraze koronavirusom, a od posljedica covida-19 umrle su dvije osobe.  

"Na bolničkom liječenju u Crnoj Gori trenutno je 41 pacijent, a četiri su na respiratoru. Do kraja tjedna iz bolnice će biti otpušteno sedam pacijenta", rekao je direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković, ističući da su svi pacijenti, osim onih koji su priključeni na respirator, stabilnog zdravstvenog stanja.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović, koji je posjetio općinu Tuzi koja je već dva tjedna u potpunoj izolaciji, izjavio je da se danas vidi  da su te mjere bile opravdane, a da odgovoran odnos građana potvrđuje da su stanovnici pokazali punu odgovornost.

Općina Tuzi s nepunih 15 tisuća stanovnika u jednom je trenutku bila središte zaraze koronavirusom u Crnoj Gori pa su je vlasti stavile u potpunu izolaciju koja je dala rezultata i zaustavljeno je širenje virusa na tom području.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara