U Crnoj Gori uhićen makedonski mafijaš Bojku

CRNOGORSKA policija uhitila je u petak makedonskog krijumčara ljudima Dilavera Bojkua, koji je nedavno pobjegao iz makedonskog zatvora, priopćila je policija u subotu.

Bojku je uhićen u petak navečer u Ulcinju. Prije njegova uhićenja, američki dužnosnici ponudili su nagradu od 10.000 dolara za bilo kakvu informaciju koja bi dovela do uhićenja.

Bojkua je američki veleposlanik u Skoplju Lawrence Butler opisao kao "najpoznatijeg makedonskog državljanina izvan zemlje" i "kralja makedonskog podzemlja".

Prije dva tjedna Bojku je pobjegao iz zatvora gdje je služio šestomjesečnu kaznu zbog trgovanja ljudima i vođenja mreže prostitucije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov bijeg na slobodu ozbiljno je ugrozio napore makedonskih vlasti da suzbiju trgovinu ljudima i prostituciju, u zemlji u kojoj je raširena korupcija, trgovina oružjem te krijumčarenje droge.

Mjesni dužnosnici i međunarodni predstavnici rekli su da bi Bojkuov slučaj mogao služiti kao izvrstan primjer povezanosti najviših mafijaških struktura i državnih dužnosnika.

Bojku je uvršten na popis Interpola nakon što je makedonski sud protiv njega podignuo optužnicu za 17 kaznenih djela.

Smatra se da je glavni organizator trgovine ljudima u zapadnoj Makedoniji i Albaniji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara