U DELNICAMA U UTORAK ODRŽAN SASTANAK HRVATSKO-SLOVENSKE KOMISIJE ZA GRANICE

U Delnicama je u utorak održana 12. sjednica Stalne mješovite komisije za provedbu Sporazuma između Hrvatske i Slovenije o pograničnom prometu i suradnji čiji je najveći dio bio posvećen temama vezanim uz rok ulaska Slovenije u EU 1. svibnja, priopćeno je u srijedu iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova.

Na sjednici je, stoji dalje u priopćenju, pripreman rad četiriju zajedničkih graničnih prijelaza koji su trebali biti otvoreni do polovice travnja, a komisija je, u skladu sa svojim ovlastima, donijela odluke o promjeni radnog vremena pojedinih graničnih prijelaza.

Također je dogovorena izrada popisa svih mostova na graničnim rijekama i utvrđivanje njihovog stanja radi pripreme programa njihovog redovitog održavanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proglašene su i prve dvije turističke zone u pograničnim područjima Hrvatske i Slovenije - "Po Kupi i Žumberku" obuhvaća područje doline Kupe od izvora do podnožja Žumberka na sjeveru s obje strane granice, a "Štrigova-Razkrižje" obuhvaća međimursko vinorodno područje, a osnovni sadržaj su vinske ceste, kaže se u priopćenju MVP-a.

(Hina) xdam ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara