U Đeletovcima otvoreno igralište iz projekta "Igralište za djecu u minama okruženim mjestima"

U ĐELETOVCIMA, mjestu u tzv. srijemskom trokutu u Vukovarskosrijemskoj županiji, danas je otvoreno igralište za djecu, koje je dio projekta "Igralište za djecu u minama okruženim mjestima" vinkovačkoga Gradskog društva Hrvatskoga Crvenog križa..

Ta nevladina dobrotvorna udruga uz pomoć darovatelja do sada je na razminiranim područjima u Vukovarsko-srijemskoj županiji izgradila igrališta u Ceriću, Nijemcima, Lipovcu, Komletincima, Marincima, Slakovcima, Starim Jankovcima i Tordincima.

Izgradnju dječjeg igrališta u Đeletovcima potpomogli su Zagrebačka banka i njezin strateški partner UniCredito Italiana. Zagrebačka banka financirala je i izgradnju igrališta u Tordincima i Slakovcima.

Predsjednik Gradskog društva Crvenog križa u Vinkovcima Dražen Švagelj istaknuo je kako su organiziranjem dobrotvornog koncerta Filharmonijskog orkestra milanske Scale u Zagrebu i dodatnom kapmanjom prikupljanja novca te dvije novčarske ustanove najviše pridonijele provedbi projekta "Igralište za djecu u minama okruženim mjestima" vinkovačkoga Crvenog ktriža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od prihoda dobrotvorne akcije "Pazi! Ne gazi!", provedene u suradnji sa Zagrebačkom bankom, prikupljeno je nešto više od 374 tisuća kuna, što dostaje za otvaranje još 10 dječjih igrališta, rekao je Švagelj. Dodao je kako uređenjem igrališta na razminiranim područjima djeca dobivaju sigurno mjesto za igru, ali se pomaže i provedbi Nacionalnog porgrama obnove i povratka.

Otvorenju dječjeg igrališta u Đeletovcima nazočili su i zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke Nikola Kalinić, savjetnica za protuminska djelovanja u Ministarstvu vanjskih poslova Dijana Pleština, predstojnik Hrvatskog centra za razminiranje Otto Jungwirth i predstojnik Hrvatskog Crvenog križa Nenad Javornik.

Darovateljima je zahvalio načelnik općine Nijemci Ivica Klem.

(Hina) draž dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara