U Dubrovniku počela prva konferencija LFC-a

PRVA konferencija udruge Leadership Forum Hrvatska (LFC), nevladine neprofitabilne udruge osnovane na načelima promicanja transparentnog i etičnog vodstva u poslovanju i državnoj upravi, počela je danas u Dubrovniku.

Osnovan ove godine, LFC je dio Leadership Forum Internacionala koji se posebice zauzima za razvoj etičkih vrijednosti u privatnom i javnom sektoru u tranzicijskim zemljama. Središnja je tema trodnevne dubrovačke konferencije što se održava u Revelinu etičnost kao imperativ u uspješnu gospodarstvu.

O načelima Udruge na konferenciji za novinare govorili su predsjednik i potpredsjednik Upravnog odbora LFC-a Miomir Žužul i Dubravko Merlić.

LFC okuplja vodeće gospodarstvenike, intelektualce različitih profila i studente koji se tek pripremaju za preuzimanje upravljačkih dužnosti, a usko surađuje s istovrsnom praškom udrugom koju je u početku 90-ih utemeljio bivši češki predsjednik Waclav Havel. Djelovanje LFC-a u Hrvatskoj važno je ne samo zbog promicanja ideje etičnosti u upravljanju velikim tvrtkama, politici, znanosti, diplomaciji i slično nego i u poučavanju mladih kadrova - da nema uspjeha bez etičkih načela, rekao je Žužul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dubrovačku konferenciju podupiru ugledne visokoškolske ustanove Harvard Business School i Sveučilište Georgetown iz SAD-a. Očekuje se kako će konferencija prerasti u tradicionalni godišnji skup, a u proljeće bi se održavao u Dubrovniku, a u jesen u Pragu. Forum bi djelovao cijele godine, a uglavnom bi mladim stručnjacima i studentima osiguravao stipendije i stjecanje iskustava komunikacijom s inozemnim kolegama.

Radu konferencije koju osim grada Dubrovnika financiraju domaći i strani sponzori nazoči 89 polaznika, a predsjeda joj Milan Miskovsky, stručnjak iz doba vlade predsjednika Johna F. Kennedya. Među sudionicima su i profesori s Harvarda i Georgetowna Lynn Sharp Paine i Stanley Nollen. Polaznicima se obratio videolinkom i direktor Svjetske banke James Wolfensohn. Sudjelovanje negdašnjeg predsjednika Havela spriječila je bolest.

Hrvatsku će među inima predstavljati predsjednici Uprave "Končara" Darinko Bago, "Podravke" Darko Marinac i Atlantic grupe Emil Tedeschi.

(Hina) cik mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara