U EGEJSKOM MORU PRONAĐENA TIJELA SEDMORICE IMIGRANATA

Posada grčkog trajekta pronašla je u nedjelju u Egejskom moru sedam tijela, nakon što su turske vlasti u subotu navečer izvijestile o potonuću broda s imigrantima u blizini turske obale, objavila je u nedjelju grčka policija. L

U nedjelju popodne "grčki je trajekt, koji svakodnevno plovi tim područjem iz mora izvukao najprije četiri, a zatim tri tijela", izvijestio je šef atenske policije Christos Delimihalis.

"Nastavit ćemo s potragom i tijekom noći. U subotu navečer turske su vlasti upozorile grčke da se u turskim teritorijalnim vodama potopila brodica s više od 50 ilegalnih imigranata", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U nedjelju ujutro pripadnici turske obalne straže izvijestili su da su završili s akcijom spašavanja oko 60 osoba koje su smatrane nestalima u havariji broda u turskim teritorijalnim vodama.

Turske je vlasti o prevrtanju broda obavijestio 37-godišnji Iračanin kojega su u subotu navečer u turskim teritorijalnim vodama spasili pomorci s jednog turskog broda. On je za tursku agenciju Anatoliju izjavio da se zajedno s njim u 14 metara dugačkom brodu nalazilo još oko 55 putnika - Jordanaca, Iračana, Afganistanaca i ostalih koji su željeli stići do Rodosa. O tome je odmah obaviještena turska policija.

(Hina) mh sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara