U eksploziji u iranskoj tvornici poginulo sedam osoba, 12 ih je ozlijeđeno

Ilustracija: AFP

SEDAM je osoba poginulo, a 12 ih je ozlijeđeno prilikom eksplozije u tvornici željeza u Iranu, javili su iranski državni mediji. Među žrtvama ima i stranih državljana.

Eksploziju koja se u privatnoj tvornici dogodila u nedjelju uzrokovala je odbačena municija koja je u tvornicu dostavljena kao staro željezo, prenijela je iranska novinska agencija Irna.

Azizollah Seyfi, guverner regije Yazd u središnjem Iranu u kojoj se tvornica nalazi rekao je kako je poginulo nekoliko stranih državljana, no nije dao nikakve detaljnije informacije o nacionalnosti žrtava niti o uzroku eksplozije. Čitav događaj sada se istražuje, piše BBC.

No, lokalni član parlamenta Ali Akbar Oliaw rekao je kako se među pristiglim starim željezom nalazila neispravna i neeksplodirana municija, što je dovelo do eksplozije.

Od početka godine u tvornicama i na vojnim lokacijama u Iranu dogodilo se nekoliko neobjašnjenih eksplozija, što je izazvalo glasine o upletenosti stranih obavještajnih službi koje pokušavaju poremetiti i onesposobiti iranski nuklearni program.

U studenom je u snažnoj eksploziji u vojnoj bazi u blizini Teherana poginulo 17 osoba, a krajem istog mjeseca još je jedna eksplozija zabilježena u tvornici u provinciji Asfahan. Uzroci tih incidenata i dalje su nejasni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara