U eksploziji u skladištu baruta u Mianmaru poginulo 20 osoba, više od 95 ih je ozlijeđeno

Foto: AFP

MIANMARSKA državna televizija MR TV izvijestila je kako je u eksploziji, koja je četvrtak u dva ujutro po lokalnom vremenu zatresla naselje u gradu Yangonu, poginulo najmanje 20 osoba među kojima i četiri vatrogasca, a više od 95 osoba je ozlijeđeno.

Eksplozija se dogodila u skladištu baruta, a skladišta su smještena u pretežno stambenom području, oko 15 minuta vožnje udaljenom od centra Yanguna, nekadašnjeg mianmarskog glavnog grada, javlja CNN.

Nakon eksplozije izbio je veliki požar koji je lokaliziran tek u jutarnje sate, mobilizirane su sveraspoložive vatrogasne jedinice u okolici, a cijelo područje oko skladišta i naselja bilo je prekriveno pepelom.

Jedan od svjedoka rekao je kako su skladišta u državnom vlasništvu i kako ne misli da se radi o sabotaži, a skladišteni barut koristi se u rudarske svrhe.

Nakon prvotne eksplozije uslijedilo je još nekoliko manjih, a zbog snage detonacije na obližnjim su kućama popucala stakla. Ljudi su u panici istrčali iz svojih domova i pokušali pobjeći na sigurno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara