U Francuskoj osuđeni sudionici najgoreg pedofilskog slučaja

SUD u Francuskoj u srijedu je osudio 62 ljudi za sudjelovanje u lancu dječje prostitucije i seksualno iskorištavanje djece među kojom su najmlađa imala samo šest mjeseci.

U najvećem pedofilskom suđenju u Francuskoj ikad, 65 muškaraca i žena optuženo je za sudjelovanje u lancu dječje prostitucije u kojem je od 1999. do 2002. silovano ili seksualno napastvovano 45 djece u dobi od šest mjeseci do 15 godina starosti.

Philippe V., optužen za silovanje vlastite unučadi, osuđen je na 28 godina zatvora. Tužiteljstvo ga je opisivalo kao "grabežljivca", tražeći za njega 30-godišnju kaznu zatvora.

Istu je kaznu tražilo i za Erica J. i Jean-Marca J., dvije središnje figure lanca prostitucije, a sud im je odredio tek nešto manje kazne - 28 i 26 godina u zatvoru.

Nazivajući neke od optuženih "čudovištima", ured tužitelja tražio je zatvorske kazne u rasponu od šest mjeseci do 30 godina.

Neke među optuženima se teretilo za silovanje vlastite djece ili podvođenje djece za seksualne usluge, često za vrlo mali novac ili samo za hranu. Većina optuženih je iz siromašnih sredina, slabo obrazovana, a neki su i nepismeni.

Suđenje u Angersu trajalo je više od četiri mjeseca, uz sudjelovanje 60-ak odvjetnika i 150 svjedoka, a porota je mogla čuti snimljene iskaze neke zlostavljene djece.

Dvadesetak optuženih - većinom žena, priznalo je neke pedofilske slučajeve.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara