U Gunji počeo raditi Internet radio

U GUNJI, na krajnjem jugoistoku Vukovarsko-srijemske županije, danas je s radom započeo Internet radio Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG) koji od 1995. djeluje pri gunjanskoj Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića.

Taj projekt, koji će mladim novinarima gunjanske osnovne škole omogućiti emitiranje vlastitog radijskog programa preko Interneta te objavljivanje novinarskih tekstova i na web stranicama, donacijom od 40.000 kuna pomogla je LURA d.d Zagreb te Ured Državne uprave Vukovarsko-srijemske županije s 25.000 kuna.

Projekt opremanja SKIG-a suvremenom multumedijskom tehnikom jedan je od 28 izabranih projekata Natječaja za donacije i sponzorstvo Lure d.d. u 2002. godini putem kojega je ta kompanija projektima za djecu i mladež donirala ukupno jedan milijun kuna, rekao je rukovoditelj regije Istok LURE d.d. Dalibor Hocenski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima voditelja SKIG-a Josipa Krunića, pokretanjem Internet radija Gunja je, po dostupnim podacima, postala jedina seoska sredina na svijetu iz koje će se putem Interneta emitirati radijski program. Izrada web stranice, preko koje će se moći slušati radijski program SKIG-a na Internetu, pri kraju je i bit će poznata za nekoliko dana, najavio je Krunić.

Osim u radijskom, 40-ak osnovaca i srednjoškolaca, članova SKIG-a, uspješni su i u televizijskom novinarstvu pa je, prema Kunićevim riječima, SKIG postao neslužbenim referentnim centrom za edukaciju učenika i voditelja novinarskih družina za istočnu Hrvatsku.

SKIG su 1995. osnovali članovi literarno-novinarske družine ´Dragutin Tadijanović´ koja već dvadeset i sedam godina djeluje u Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara