u hgz-u dobrotvorni koncert u susret beatifikaciji marije petković

U susret beatifikaciji Marije Propetog Isusa Petković večeras je u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ) održan dobrotvorni koncert. L

Prihod od duhovno-glazbenoga koncerta, koji su priredile Sestre Kćeri Milosrđa sv. Franje, te od predstavljene knjige "Šetnja vinorodnom Domovinom" Nikole Miroševića, namijenjen je izgradnji svetišta Marije Propetog Isusa Petković u rodnom Blatu, na otoku Korčuli.

Mariju Propetog Isusa Petković kao prvu hrvatsku blaženicu, proglasit će papa Ivan Pavao II. u lipnja u Dubrovniku, za trećeg posjeta Hrvatskoj.

Časna Službenica Božja, Marija Propetog Isusa Petković, rođena je 10. prosinca 1892. u Blatu na Korčuli, gdje je 1920. utemeljila hrvatsku franjevačku Družbu Kćeri Milosrđa. Umrla je na glasu svetosti 1966. u Rimu, a njezini zemni ostatci preneseni su u rodno Blato godine 1998.

Knjiga "Šetnja vinorodnom Domovinom" zbirka je crtica i članaka o vinogradima, lozi i vinu za koje je čitav radni vijek vezan Nikola Mirošević, predstojnik Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo Agronomskog fakulteta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara