U Hrvatskoj uhićen osumnjičeni za mafijašku likvidaciju u Beogradu

U Hrvatskoj uhićen osumnjičeni za mafijašku likvidaciju u Beogradu

Screenshot: YouTube 

NA OSNOVI međunarodne tjeralice srpskog Ministarstva unutarnjih poslova u Hrvatskoj je, zajedničkom akcijom policija Srbije i Hrvatske, uhićen 38-godišnji Darko Vesković, piše Avaz.
 
On se sumnjiči da je, u suradnji s 36-godišnjim Nemanjom Ivanovim, 10. ožujka 2018. godine u Beogradu ispalio više hitaca iz automatskog oružja i ubio 39-godišnjeg Blažu Đurovića koji se u trenutku pucnjave nalazio u svojem BMW-u. 
 
 
Srpska policija je 24. ožujka u Beogradu uhitila Nemanju Ivanova zbog osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo i on je otada u pritvoru. Ivanov je, navodno, u ubojstvu sudjelovao zbog 50 tisuća eura koje je dugovao Đuroviću, piše Kurir. 
 
Posudio novac za drogu pa mu posao propao
 
Prema tim sumnjama, Ivanov je od Đurovića 2014. godine posudio novac za posao s drogom, uz obećanje da će mu vratiti tri puta veći iznos.
 
"Ivanov je od Đurovića posudio 50.000 eura kako bi kupio drogu iz Latinske Amerike i obećao da će mu vratiti cijelih 150.000. Međutim, kasnije mu je rekao kako mu je posao s narkoticima propao i da neće imati toliki novac pa su se dogovorili da mu vrati onoliko koliko je i uzeo", priopćeno je iz policije.
 
Na Đurovića je pucano iz jurećeg automobila
 
Podsjetimo, na Đurovića je pucano iz jurećeg automobila, također BMW-a, koji je, kako se neslužbeno doznaje, kasnije pronađen zapaljen na autocesti. U prtljažniku zapaljenog automobila pronađena je automatska puška za koju se sumnja da je oružje iz kojeg je pucano u Đurovića.
 
Ubojstvo se dogodilo u Ulici Vojvode Skopljanca 22. U Đurovića je ispaljeno petnaestak metaka, uglavnom u glavu i prsa, a policija je njegovo tijelo zatekla u automobilu. 
 
Ubijeni je otprije poznat policiji. Njegov dosje je sadržavao više od deset kaznenih djela među kojima su otmica, reketarenje, razbojništva, krađe, posjedovanje nelegalnog oružja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara