Baka Ljubica imala 106 godina i bila jedna od dvije najstarije Hrvatice: "Dva decilitra crnog vina za dug život!"

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

PREMA rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj živi 198 ljudi koji imaju sto godina ili više, od toga su čak 162 žene! Najstarije u Hrvatskoj su bile dvije ženske osobe koje su u vrijeme popisa imale 106 godina.

Od 102 osobe koje su imale sto godina kada su ljude anketirali za popis stanovništva, 21 je muškarac i čak 81 žena, onih koji imaju 101 godinu ima 49, od toga je samo šest muškaraca te 43 žene. 102 godina ima šest muškaraac i 20 žena, 103 godine ima devet žena i tri muškarca, 104 godine ima šest žena i niti jedan muškarac. 105 godina ima jedna ženska osoba, a 106 godina, kako smo već napisali dvije žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedna 106-godišnjakinja živi na području Sisačko-moslavačke županije, a druga je živjela području Šibensko kninske županije. Jedina županija u kojoj nema niti jedna osoba s navršenih sto godina je Požeško-slavonska županija.

Baka Ljubica koja je u vrijeme popisa imala 106 godina preminula je: "Dva decilitra crnog vina za dug život!"

U vrijeme popisa stanovništva, baka Ljubica bila je jedna od dvije najstarije osobe u Hrvatskoj. Imala je tada 106 godina, a nekoliko mjeseci kasnije je preminula, rekao je za Index njezin unuk Mićo.

Pitali smo ga koja je tajna njezinog dugog života. "Ona nikad nije jela meso, nije pušila i znala je popit dva decilitra isključivo crnog vina", otkrio nam je njen unuk Mićo.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara