U istragu o pripremi terorističkih napada u BiH uključeni i Šveđani

GLAVNI tužitelj Švedske Thomas Lindstrand doputovao je u Bosnu i Hercegovinu u pratnji dva agenta švedske obavještajne službe kako bi obavio ispitivanje Mirsada Bektaševića, koji se nalazi u zatvoru u Sarajevu pod sumnjom da je umiješan u terorističke aktivnosti, prenose u utorak bosanskohercegovački mediji dodajući da je moguće da je u BiH imao pomagače.

Bektašević je švedski držaljanin, a u BiH je uhićen 19. listopada zajedno s Turčinom Abdulkadirom Cesirom.

Švedsko pravosuđe sada istražuje je li Bektašević imao pomagače u samoj zemlji.

Prošlog tjedna na području Sarajeva uhićene su još dvije osobe za koje se smatra da su Bektaševiću i Cesiru pružali pomoć u pripremanju terorističkih napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija ni Sud BiH, koji je odredio jednomjesečni pritvor ovoj dvojici, nisu objavili njihov identitet, no banjalučke "Nezavisne novine" tvrde kako je riječ o Almiru Bajriću iz Sarajeva i Bajri Ikanoviću iz Bratunca.

Odmah nakon uhićenja objavljena je informacija kako su ova dvojica na području Igmana provodili i neku vrstu paravojnih aktivnosti da bi potom uslijedila i policijska pretraga tog terena u kojoj su sudjelovali i pripadnici EUFOR-a.

Glasnogovornik EUFOR-a Jem Thomas izjavio je medijima kako je pretraga trajala cijeli dan u subotu no nije pronađena nikakva oprema, naoružanje ili središte za eventualnu obuku terorista.

(Hina) xrm ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara