U Italiji pronađena moguća radioaktivna olupina broda

Tekst: F.M.
Foto: AFP


TAJNA olupina broda pronađena nedaleko od talijanske obale podigla je alarm jer se vjeruje da bi mogla sadržavati radioaktivni materijal.

Olupine brodova često znaju sadržavati vrijedne materijale, ali u ovom slučaju moglo bi se raditi o opasnom brodu, čiji bi teret mogao biti otrovan ili čak radioaktivan. Također se sumnja kako ga je potopila mafija, koju su potplatili lokalni političari, kako bi se riješili opasnog materijala.

Podatke o tome gdje bi se olupina broda mogla nalaziti vlastima je dao bivši mafijaš. Olupina je smještena u blizini grada Cetrara u Kalabriji.

I druge olupine

Silvio Greco, dužnosnik regionalne agencije za očuvanje okoliša, rekao je kako se radi na tome da se otkrije što se nalazi na brodu i radi li se o otrovnom materijalu. Naznačio je da bi se u blizini mogle nalaziti i druge olupine.

Mediji i stanovništvo pitaju se mogu li neobjašnjene smrti lokalnog stanovništva u zadnjih nekoliko godina biti povezane s olupinom. Istražitelji još uvijek pokušavaju ustvrditi radi li se o radioaktivnom materijalu, ali činjenica da nitko nije prijavio postojanje olupine dosad budi sumnje u prljavu igru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara