KORONAVIRUS U SVIJETU

U Italiji se smanjuje dnevni broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom

U Italiji se smanjuje dnevni broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom
Ilustracija: EPA

U ITALIJI je zabilježeno novih 156 smrtnih slučajeva prouzročenih epidemijom covida-19, dok je dan ranije preminula 161 osoba, izvijestila je služba civilne zaštite te zemlje.

Istodobno je zabilježen blagi dnevni pad broja novozaraženih jer ih je u četvrtak bilo 642, dok je u srijedu potvrđeno 665 takvih slučajeva.

Otkako je izbila epidemija 21. veljače u Italiji je prema službenim podacima Civilne zaštite preminulo ukupno 32.468 osoba, što je treći najveći broj smrtnih slučajeva u jednoj državi na svijetu nakon SAD-a i Velike Britanije.

Ukupni broj zaraženih u Italiji je veći od 228 tisuća, što ovu zemlju svrstava na šesto mjesto u svijetu nakon SAD-a, Rusije, Španjolske, Velike Britanije i Brazila.

Postupni pad

Trenutačno je registrirano 60.960 Talijana koji se vode kao oboljeli, dok ih je dan ranije bilo 62.752.

Na odjelima intenzivne skrbi u bolnicama danas je bilo 640 pacijenata, a dan ranije 676 čime se zadržava tendencija postupnog pada ovih brojki što traje već duže vrijeme.

Od ukupnog broja oboljelih njih 134 tisuće danas je registrirano kao oporavljeno, dok ih je jučer bilo nešto više od 132 tisuće.

Prema podacima Civilne zaštite u Italiji koja ima 60 milijuna stanovnika na koronavirus do četvrtka je testirano 2 milijuna i 79 tisuća osoba, dok je ta brojka za srijedu bila 2 milijuna i 38 tisuća.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara