U Italiji uhićen osumnjičeni za ubojstvo 64-godišnjeg Kaštelanina

U ITALIJI je uhićen 28-godišnjak osumnjičen za ubojstvo Kaštelanina Mije Vidovića (64) 19. listopada, koji je pri uhićenju priznao kazneno djelo, izvjestila je glasnogovornica PU splitsko dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.

Osumnjičeni Erik Rubinić, čiji identitet policija ne otkriva, a za kojim je bila raspisana tjeralica, uhićen je pri redovitoj kontroli talijanske policije s kojom je, preko Interpola, uspostavljena suradnja u tom slučaj. Kako je izvijestila Kraljević Gudelj, priznao je počinjenje kaznenog djela.

Putem Interpola uspostavit će se i suradnja u daljnjem vođenju postupka, no, još nije poznato kada bi osumnjičeni mogao biti izručen hrvatskom pravosuđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rubinića se tereti da je 19. listopada u Kaštel Lukšiću na stubištu obiteljske kuće udarcima tupim predmetom nanio teške i po život opasne ozlijede 64-godišnjem Miji Vidoviću, s kojim je duže vrijeme živio, nakon čega je ovaj 24. listopada, od posljedica prijeloma lubanje, preminuo u splitskoj Kliničkoj bolnici.

Vidović je pronađen je pretučen i u besvjesnom stanju na stubištu kuće u Kaštel Lukšiću odjeven samo u čipkasto donje rublje. Pronašla ga je susjeda koja je pozvala pomoć.

Policija je kriminalističkom obradom došla do saznanja da je na dan kada je pronađen iz kuće izašao mladić s kojim je živio duže vrijeme, prijavljivan ranije zbog više kaznenih djela, pa je protiv njega podnesena kaznena prijava.

Mjesec dana kasnije vještačenjem bioloških ostataka pronađenih u stanu i krvi kod tijela žrtve utvrđeno je kako je za njegovu smrt odgovoran upravo 28-godišnjak, a protiv kojega je podnesena kaznena prijava zbog teškog ubojstva na temelju ranije prikupljenih obavijesti i materijalnih dokaza.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara