U izgredima diljem Hrvatske povodom "najluđe noći" prednjačio Zagreb

NOVOGODIŠNJA noć kulminirala je, kako je bilo i za očekivati, s nekoliko incidenata, u kojima je - nažalost - ipak prednjačio Zagreb. Osim pucnjave u klubu Gjuro 2, u kojoj su ranjene barem dvije osobe te teške prometne nesreće u zagrebačkoj Aveniji Dubrava, u kojoj je lakše ozlijeđeno 30 putnika tramvaja, a teže suvozačica u automobilu, dogodilo se i nekoliko incidenata.

Tako je na glavnom zagrebačkom trgu Novu godinu dočekao i muškarac koji se u vidno alkoholiziranom stanju u jednom trenutku popeo na skelu na Trgu i plesao, prijeteći da će se baciti. Policiji je trebalo 40-ak minuta nagovaranja da siđe nakon čega su ga sproveli u postaju. Osim toga, zabilježen je još jedan incident - jedan je muškarac, također na glavnom zagrebačkom Trgu, pogođen bocom u glavu, nakon čega je hitno hospitaliziran.


Foto: Mape

Ozlijeđen je u "najluđoj noći" ostao i 17-godišnji Zagrepčanin koji je zbog nepropisne uporabe pirotehnike hospitaliziran u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu, gdje je trebao biti podvrgnut amputaciji podlaktice. Ozljede je zadobio u eksploziji nekoliko petardi stavljenih u cijev, a osim podlaktice, teško su mu ozlijeđeni i sluh i vid.

Još jedna osoba stradala je u Zagrebu, nakon što je zalutali metak, kojega je ispalila nepoznata osoba u jeku slavlja, pogodio 16-godišnju djevojku. Djevojci je u Traumatološkoj bolnici pružena pomoć te joj život nije u opasnosti.

U narodnjačkom klubu Pasha tijekom novogodišnjeg slavlja dogodilo se razbojstvo. Opljačkani su dvojica stranaca, srpske i mađarske nacionalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policijske uprave splitsko-dalmatinske priopćeno je kako je tamo noć protekla uglavnom mirno i bez izgreda, a jedini incident vrijedan pozornosti dogodio se kada je 22-godišnjeg konobara gost ugrizao za nos tijekom proslave u splitskom kafiću "Albatros". Konobaru je ozlijeđena lijeva nosnica, a za počiniteljem - koji je njegov navodni poznanik te mu konobar navodno duguje novce, i dalje se traga.

Hitna je pomoć u Splitu, osim kod alkoholiziranih osoba, intervenirala i zbog petardi - devetogodišnjaku iz Splita ozlijeđeno je oko kada je druga osoba ispalila petardu iz cjevčice u njegovu smjeru, a 16-godišnjaku iz Solina petarde su ozlijedile prste na desnoj ruci, no nema težih posljedica.

U Šibeniku je grupa maloljetnika Novu godinu dočekala u šibenskoj hitnoj pomoći na ispumpavanju želuca, no teže pijanstvo ipak je prošlo bez većih posljedica.

Novogodišnja proslava ni u Osijeku nije prošla bez izgreda, pa je tako za vrijeme proslave na Trgu A. Starčevića na kojemu se okupilo oko 10 tisuća građana, oko 2 sata ujutro 30-godišnji muškarac iz Vladislavaca u vidno alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir, a nakon što su ga policajci pokušali privesti, počeo je vikati i vrijeđati ih. Muškarac je uhićen i priveden u službene prostorije PU Osiječke.

U blizini Osijeka još je jedan maloljetnik stradao zbog rukovanja pirotehničkim sredstvima. Petogodišnjak iz Tenje u blizini Osijeka s povredama prstiju na lijevoj ruci doveden je u KB Osijek, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara