U izraelskoj pucnjavi u Ramallahu poginuo 16-godišnji Palestinac

TIJEKOM pucnjave izraelskih vojnika na Zapadnoj obali u utorak je ubijen 16-godišnji Palestinac, a dvojica naoružanih muškaraca koji su preko Libanona ušli na izraelski teritorij poginuli su u sukobu s izraelskom vojskom, izvijestili su službeni izvori.

Fares Ibrahim Mohamad podlegao je ranama zadobivenim u predijelu glave kad su izraelski vojnici otvorili vatru na palestinske prosvjednike. Oni su ih napali kamenjem u blizini prepreka na cesti pokraj Kalandije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica naoružanih libanonskih državljana poginula su u utorak u sukobu s vojskom na izraelskom teritoriju, izvijestili su izraelski vojni izvori. Sukob se dogodio u blizini sela Ghajar koji je pod kontrolom Izraelaca. Ghajar se nalazi u podnožju Golanske visoravni na granici s Libanonom. To su sirijsko selo u lipnju 1967., istodobno kad i Golansku visoravan, osvojili Izraelci.

Plava linija, koju je odredio UN nakon jednostranog povlačenja Izraelaca iz Libanona u svibnju 2000. dijeli selo. Dvije trećine Ghajara nalaze se u Libanonu, a treća u području Golana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara