U izraelskom bombardiranju Gaze ubijena četvorica Palestinaca

U izraelskom bombardiranju Gaze ubijena četvorica Palestinaca
Foto: EPA

IZRAELSKA vojska ubila je danas četvoricu Palestinaca u Pojasu Gaze, od kojih su trojica bili borci islamističkog pokreta Hamas, tijekom intenzivnih bombardiranja te enklave nakon pucnjave na njezine vojnike blizu granice.

Bombardiranja su uslijedila nakon novih prosvjeda kod zaštitne ograde između Izraela i Gaze protiv izraelske blokade tog palestinskog teritorija koji kontrolira Hamas. Glasnogovornik izraelske vojske je rekao da su izraelski zrakoplovi i tenkovi bombardirali vojne ciljeve u cijelom Pojasu Gaze kao odgovor na pucnjavu iz vatrenog oružja u smjeru izraelskih postrojbi blizu granice s palestinskom enklavom.

Od kraja ožujka ubijeno gotovo 150 Palestinaca

Prema podacima ministarstva zdravlja u Gazi, dvojica Palestinaca su ubijena blizu Khan Junesa, u južnom dijelu Pojasa. Sigurnosni izvori su precizirali da su poginuli u napadu na promatrački položaj Hamasa, islamističkog pokreta na vlasti u Gazi.

Trećeg Palestinca su ubile izraelske snage u Rafahu, također u južnom dijelu Pojasa Gaze, a četvrtog Palestinca u pograničnom području istočno od grada Gaze, navelo je ministarstvo zdravlja.

Vojni ogranak Hamasa je u priopćenju naveo da su trojica poginulih Palestinaca bili članovi te organizacije. Od 30. ožujka Palestinci redovno prosvjeduju u pograničnom području protiv izraelske blokade. Od kraja ožujka izraelska vojska ubila je najmanje 149 Palestinaca i ranila više od 4000. U istom razdoblju nije ubijen nijedan Izraelac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara