U IZRAELSKOM UPADU U RAFAH POGINULA TRI PALESTINCA, RANJENO 20

Tri Palestinca, među kojima i dvanaestgodišnje dijete, poginula su, a još 20 ih je ranjeno prilikom upada izraelske vojske u petak pred zoru u izbjeglički logor Rafah u pojasu Gaze, doznaje se iz palestinskih medicinskih i sigurnosnih izvora.

Prema izraelskoj vojsci, svrha je velike operacije počete noću u izbjegličkom logoru Rafah, razoriti tunele kojima Palestinci krijumčare oružje iz Egipta.

Identitet ubijenog 12-godišnjeg djeteta nije otkriven, a osim njega poginuli su Neder Abu Taha (22) i Mohammed Abdel Wahab (23), dok je još 14 osoba ranjeno u trenutku kad je izraelski borbeni helikopter ispalio projektil u dio logora koji se naziva Ybna.

"Dosad nijedan tunel za krijumčarenje nije pronađen. Držimo da teroristi pokušavaju krijumčariti protutenkovske rakete i rakete zemlja-zraka", rekao je jedan izraelski časnik za AFP.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je u petak ujutro kazao da se nastavlja operacija u kojoj su, uz pješaštvo, sudjelovale i inženjerijske postrojbe, oklopna vozila te jurišni helikopteri te da su Izraelci naišli na "snažan otpor" naoružanih Palestinaca.

Preostalih šestero Palestinaca, među kojima je također bilo jedno dijete, ranjeno je hicima izraelskih snaga u razmjeni vatre unutar logora.

Izraelska vojska, čije riječi prenosi izraelski radio, ne spominje poginulo dijete, već tvrdi da je u Rafahu naišla na "žestok otpor", pri čemu je ubila pet naoružanih Palestinaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara