U Jarunu pronađen 66-godišnji utopljenik

ZAGREBAČKA policija jutros je na Jarunu pronašla utopljenog 66-godišnjeg Stjepana Burića, petu žrtvu koju je ove sezone odnijelo jarunsko jezero.

Burić je jučer na kupanje na Jarun došao s kćeri, a zatim se oko 17 sati udaljio, rekavši da ide na piće s prijateljima.

Kako se nije vratio dulje vrijeme, kći ga je počela tražiti, a u potragu su se uključili i njezini prijatelji.
Budući da ga nije uspjela pronaći do 23 sata, obavijestila je policiju, koja ga je jutros našla utopljenog.

Po riječima voditelja spasilačke službe na Jarunu Franje Katanića, Burić je peta žrtva koju je jarunsko jezero odnijelo ovoga ljeta.

Četiri su se osobe utopile, a jedna je umrla nekoliko sati nakon reanimacije.

Katanić je, u telefonskom razgovoru za Hinu, istaknuo kako u Burićevu slučaju spasioci nisu mogli intervenirati jer se utopio izvan radnog vremena spasilačke službe.

Spasioci neprestano upozoravaju kupače na oprez, kako bi spriječili najgore. Unatoč tomu, tijekom ove sezone, koja je zbog ekstremnih temperatura počela već 10. svibnja, spasioci su u prosjeku intervenirali desetak puta mjesečno, rekao je Katanić.

Broj utapanja proteklih je godina bio znatno manji, a lani se na Jarunu nitko nije utopio, rekao je Katanić, napominjući da su visoke temperature ove godine izazvale slične probleme i na drugim kupalištima u Hrvatskoj.

Tako se, primjerice, na velikogoričkoj pješčari Čiče ove sezone utopilo šest osoba.

Katanić je napomenuo da su spasioci jutros od utapanja spasili 78-godišnju ženu, koja je, dok su policajci izvlačili Burićevo tijelo, na regatnoj stazi jarunskog jezera namjeravala počiniti samoubojstvo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara