U jeku krize s Vatikanom, Kosor uplatila biskupima dodatnih 7,7 milijuna kuna iz proračuna

Foto: Arhiva (VladaRH)

HRVATSKOJ BISKUPSKO KONFERENCIJI Vlada Jadranke Kosor uplatit će dodatnih 7,7 milijuna kuna, odlučeno je danas na zatvorenom dijelu sjednice hrvatske Vlade.

Iza zatvorenih vrata odlučeno je kako će se na teret proračunske zalihe Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, za refundiranje dijela troškova posjeta Svetog Oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj isplatiti 7.782.254,60 kuna.

Kosor i za siromašne u Africi

Podsjetimo kako je kardinal Josip Bozanić izjavio u svibnju ove godien kako će troškovi dvodnevnog posjeta pape Benedikta XVI Hrvatskoj iznositi između 12 i 14 milijuna kuna, te da će troškove podijeliti država i Crkva.

Kosor je u jeku krize s Vatikanom odlučila biti široke ruke pa je od svega profitirao i Caritas koji je na račun dobio milijun kuna. Novac navodno ide za siromašne na rogu Afrike.

Šteta u Kraljevcu 19 milijuna kuna, Kosor dala 100 tisuća kuna

Na zatvorenoj sjednici i Općini Kraljevec na Sutli dano je 100 tisuća kuna za sanaciju štete nastale tučom i vjetrom na području Općine, 11. srpnja 2011. godine.

Zanimljivo je kako je Kosor posjetila Kraljevac tjedan dana nakon tuče. Po procjenama načelnika općine Kraljevca na Sutli Antuna Hrelje, ukupna šteta u poljoprivredi, građevinskim objektima i infrastrukturi je 19 milijuna kuna.

Dobili su sto tisuća kuna iz proračuna, više se nije moglo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara