U Kamerunu ubijene dvije bombašice samoubojice, iza pokušaja napada stoji Boko Haram

U Kamerunu ubijene dvije bombašice samoubojice, iza pokušaja napada stoji Boko Haram

Foto: Twitter

SNAGE sigurnosti naoružane puškama i strijalama ubile su dvije djevojke koje su nosile pojase s eksplozivom u jednom sjevernom kamerunskom gradiću u ponedjeljak, a iza pokušaja napada stoje, kako se vjeruje, militanti Boko Harama iz susjedne Nigerije, rekli su očevici.

Djevojke su ušle u gradić Kolofatu nešto prije zore, rekli su dužnosnici i stanovnici za Reuters.

"Prva kamikaza (bombašica samoubojica) raznijela se nedaleko od moje kuće... Kada je ušla, lokalne snage su joj ispalile strijelu u glavu, a ona je aktivirala bombu", rekao je jedan stanovnik.

Skupine za samoobranu formirane su diljem sjevernog Kameruna, a nadgleda ih vojska.

Drugu djevojku su ubile specijalne snage. Nema izvješća o ozlijeđenima ili ubijenima, osim napadačica, u tom gradiću udaljenom desetak kilometara od nigerijske granice, rekli su stanovnici.
 
Boko Haram izveo je brojne napade u Kamerunu, Nigeru i Nigeriji ove godine  pretvarajući tako pograničnu regiju pored jezera Čad u ratnu zonu, objavio je UNHCR prošli mjesec.

Ta skupina šest godina izvodi oružane napade kako bi uspostavila islamističku državu na sjeveroistoku Nigerije.

Susjedne zemlje ove su se godine udružile u ofenzivi protiv Boko Harama kada se sukob proširio preko njihovih granica, zbog čega su deseci tisuća ljudi morali napustiti svoje domove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara