"U kineskim trgovinama u Osijeku ne otimaju žene zbog trgovine organima!"

Tekst: J.C.
Foto: Arhiva

"POTAKNUTI širenjem lažnih i uznemirujućih glasina plasiranjem priča na raznim internetskim forumima o otimanju, omamljivanju i šišanju do gole glave dvije ženske osobe u kineskim radnjama u Osijeku, koje su prema tim navodima trebale biti žrtve trgovinom ljudskim organima, primorani smo javno istupiti i oštro demantirati ovakve navode", stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer.

Osječka policija tvrdi da im nije prijavljen niti jedan slični incident, niti su im se obratile oštećene osobe, kao ni eventualni svjedoci, ali ipak je za svaki slučaj obavljena terenska provjera. "Provedenim izvidima nije potvrđen ni jedan navod o starijoj gospođi i mladoj djevojci koje su navodno u razmaku od mjesec i pol dana bile otete u kineskim radnjama, a potom i pronađene u podrumima tih prostora omamljene i pripremljene za trgovinu ljudskim organima", poručuju iz PU osječko-baranjske.

"Ove izmišljene priče zastrašuju i obmanjuju širu javnost, čime oni koji je iznose, pronose ili šire s ciljem da uznemire veći broj ljudi iako znaju da se radi o lažnim navodima, sami čine kazneno djelo širenja lažnih i uznemirujućih glasina, opisano i kažnjivo člankom 322. stavkom 1. Kaznenog zakona Republike Hrvatske. Za činjenje ovoga kaznenog djela predviđena je novčana kazna ili kazna zatvorom do jedne godine", zaključuje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara