KORONAVIRUS

U Kini koronavirusom zaraženo više od 1700 zdravstvenih radnika

U Kini koronavirusom zaraženo više od 1700 zdravstvenih radnika
Foto: EPA

VIŠE od 1700 kineskih zdravstvenih djelatnika angažiranih na suzbijanju epidemije koronavirusa zaraženo je tim virusom, koji je prije nekoliko dana dobio službeni naziv COVID-19, priopćile su u petak zdravstvene vlasti, dodajući da je šest djelatnika umrlo.

Većina zdravstvenih djelatnika, njih 1502 od 1716, razboljela se u pokrajini Hubei, epicentru zaraze, pojasnio je Zeng Yixin, zamjenik direktora Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva.

Neprimjerene zaštitne procedure

Ovo je prvi put da je Kina objavila službeni broj zaraženih među medicinskim osobljem od izbijanja koronavirusa.

"Činjenica da je među oboljelima od virusa COVID-19 više od 1700 zdravstvenih djelatnika je jako tužna vijest", kazao je šef odjela za izvanredna stanja Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Mike Ryan.

Infekcije medicinskog osoblja tijekom izbijanja zaraze nisu posljedica nedostatne zaštitne opreme, nego neprimjerenih zaštitnih procedura, posebice među iscrpljenim osobljem koje radi bez prestanka, ocjenjuje stručnjakinja za zarazne bolesti u WTO-u Sylvie Briand.

Prema službenim brojkama, u ovom trenutku je koronavirusom u Kini zaraženo 55.748 ljudi, a do sada je umrlo 1380 ljudi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara