U Kirkuku ubijen jedan Iračanin, dvojica ozlijeđena

JEDAN Iračanin je ubijen, a dvojica su teško ozlijeđena u pucnjavi američkih vojnika u blizini gradske vijećnice u Kirkuku, objavila je u nedjelju navečer iračka policija. Američki vojnici otvorili su vatru na jedan automobil koji im se učinio sumnjivim, a koji je bio parkiran 300 metara od gradske vijećnice, rekao je glasnogovornik policije. Ubijen je jedan 40godišnji Iračanin, a još dvojica teško su ozlijeđena. Američka vojska incident nije mogla potvrditi.

U međuvremenu, američka vojska objavila je da se dvojica američkih vojnika smatraju nestalima u padu izviđačkog helikoptera u rijeku Tigris u središtu Mosula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Helikopter se, prema izjavama očevidaca, zaletio u električni vod.

Riječ je o izviđačkom helikopteru tipa Kiowa. Helikopter je bio u spasilačkoj misiji. Tragao je za jednim američkim vojnikom koji je nestao u potonuću broda koji je patrolirao rijekom. U tom su incidentu poginula dvojica iračkih policajaca i prevoditelj.

Helikopter istog tipa srušio se i u petak u blizini sjevernog iračkog grada Qayare, pri čemu su poginula dvojica američkih vojnika. Uzrok pada tog helikoptera još nije poznat.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara