U Konavlima taksi vozio osuđeni pedofil, dobio je otkaz

U Konavlima taksi vozio osuđeni pedofil, dobio je otkaz
Foto: 123, Screenshot: Google Maps

U KONAVLIMA uslugu autotaksi djelatnosti obavljao je muškarac (31) koji je nepravomoćno osuđen zbog pedofilije, objavio je jučer Dubrovački dnevnik. Inače, sudi mu se za zlostavljanje ukupno pet djevojčica u dobi od 10 do 13 godina.

Prema neslužbenim informacijama, muškarac je taksirao na području Konavala, velikim dijelom prevozeći goste iz Zračne luke Dubrovnik, a na problem je upozorila Anita Papa iz udruge 'Lavice'.

Nije trebalo dugo čekati na reakciju predsjednika Udruženja konavoskih taksista Nikše Arbanasina koji je oštro osudio bilo kakvo protuzakonito ponašanje, posebice povezano s navedenim kaznenim djelima.

"S obzirom na navedeno, na prvi glas o postojanju predmetnog kaznenog postupka, a u cilju izbjegavanja povezivanja Udruženja s takvim (potencijalnim) protuzakonitim radnjama te zaštite svojih korisnika i sugrađana, obavještavamo javnost kako je predmetni vozač udaljen s radnog mjesta te više neće obavljati autotaksi prijevoz u Konavlima.

Novim zakonom o cestovnom prijevozu putnika, jedinicama lokalne samouprave oduzete su zakonske ovlasti o uređivanju taxi prijevoza na njihovim području i time se izgubila svaka kontrola nad ovakvim i sličnim situacijama. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su podjelom informacija pomogli da se riješi nastala situacija", zaključio je Nikša Arbanasin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara