U Korenici i Plitivicama palo 10 do 15 cm snijega; Na Biokovu -15

U KORENICI i Plitvicama palo je protekle noći 10 do 15 cm snijega, a snijega ima i na prijevojima Baške Oštarije i Kapeli.

Promet je otežan i usporen jer na kolnicima ima jake poledice, a mjestimice i ugažena snijega.

I dalje je zabranjen promet kamionima s prikolicima i tegljačima na cesti Jezerane-Žuta Lokva.

Zimski su uvjeti na snazi pa sva vozila moraju imati zimsku opremu.

U Primorju je zbog jake bure zabranjen promet vozilima prve skupine na dionici Jadranske magistrale Senj-Sv. Marija Magdalena, a jutros nisu isplovili ni trajekti za otok Pag na pruzi Prizma-Žigljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Biokovu minus 15, bura puše brzinom od 150 km/h

Na makarskom području puše olujna bura s prosječnom brzinom od 70 do 80 a na udare i orkanskom brzinom od 150 kilometara na sat, doznaje se u makarskoj meteorološkoj stanici Osejeva.

Zbog olujnog vjetra u prekidu je trajektni promet Sumartin-Makarska.

Vozačima koji voze državnom cestom D8 kod Baškog Polja i na predjelu Dupci kod Brela preporuča se opreznija vožnja zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra, upozorio je makarski Centar za obavješćivanje.

U Makarskoj je jutros izmjerena temperatura od 3 stupnja, a na obližnjem Biokovu gdje je i protekle noći padao snijeg, na najvišem vrhu svetom Jur jutrošnja je temperatura bila minus 15,4 stupnja što je najniža današnja temperatura u Hrvatskoj, izvijestio je dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a .

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara