U Krnjaku srušen spomenik žrtvama fašizma iz 1945.

U MJESTU Vojničkom Grabovcu na području općine Krnjak kod Karlovca srušen je spomenik Žrtvama fašizma iz 1945., priopćeno je danas iz Policijske uprave karlovačke.

Policija u priopćenju navodi da je nakon provedenog očevida i obavijesnih razgovora utvrđeno da je spomenik Žrtvama fašizma srušio nepoznati počinitelj ili više njih, između subote u 15 sati, i nedjelje do 9,30 sati, "uporabom tjelesne snage".

Spomenik je visok oko dva i pol metra, a bio je načinjen od šest kamenih kockastih i kvadratnih elemenata, koji nisu bili vezani vezivnim materijalom, već su bili poslagani jedan na drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon očevida utvrđeno je da su samo dva od tih elemenata zatečena na svom mjestu, t.j. na kameno-betonskom postolju, a ostali su bili kraj postolja.

Od zamjenika načelnika općine Krnjak Mirka Srdića doznaje se da je spomenik sagrađen 1945. godine, u spomen na mještane koje su na tom mjestu strijeljali talijanski okupatori, a na njemu su ćiriličkim pismom bili uklesani stihovi posvećeni partizanskoj borbi.

U Krnjaku, prema popisu stanovništva iz 2001. godine, živi 66 posto Srba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara